Creatief leren denken met online creativiteitscursus

Creativiteit is meer dan knutselen en artistiek bezig zijn. Het is de routine doorbreken en open staan voor nieuwe dingen. Je ogen openhouden en je oren spitsen. Creativiteit is nodig om oplossingen te bedenken voor de kleine en grote problemen van elke dag.

Daarom lanceren Flanders DC (Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit) en de VDAB een gratis webcursus creativiteit. De cursus is laagdrempelig en duurt ongeveer 2,5 uur. Volgens de organisatoren leer je in twee uur de kneepjes van het creatief denken en het brainstormen. Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan hoe je creativiteit kan gebruiken op de werkvloer of bij het solliciteren. Bovendien kan je gelijk je creativiteit oefenen aan de hand van een probleem of vraag waar je nu mee zit. Zo haal je meteen wat nuttigs uit de cursus.

Volgens de initiatiefnemers is het een – op z’n minst Europese – primeur dat een dienst als de VDAB een project rond creativiteit opstart. “Een sterk signaal dat het nodig is. Vooral in deze crisistijden. Creativiteit hebben we nodig om routines te doorbreken en open te staan voor nieuwe dingen om zo vlugger tot oplossingen te komen.”