Luchtvaartmaatschappijen maken balans op

Het luchtverkeer is nog steeds gedeeltelijk verstoord ten gevolge van de aswolken afkomstig van de Ijslandse vulkaan Eyjafjakallajokull. Toch kunnen de luchtvaartmaatschappijen al een balans opmaken van de gevolgen van de sluiting van het luchtruim.

De International Air Transport Association (IATA) schat de totale schade voor de luchtvaart tot nu toe op 1,7 miljard dollar. Op het dieptepunt van de ‘vulkaancrisis’ ondervond 29 % van het mondiale luchtverkeer hinder van de aswolk, oftewel 1,2 miljoen passagiers per dag. Een aantal airlines heeft al aangegeven schadevergoeding te willen van de Europese Unie. Zij zijn immers opgedraaid voor de kosten die al de gestrande passagiers met zich meebrachten.

Wie zijn plannen gedwarsboomd zag door deze problematiek zal zich nu gelukkig prijzen indien hij zijn reizen, recreationeel of zakelijk, via een professioneel bureau regelt. Zij kunnen al de administratieve rompslomp opvolgen. En ook los van dergelijke uitzonderlijke gevallen kan een professioneel bureau steeds helpen om kostenverlagingen te bekomen, en om de boekingen van vlucht en hotel voor de klant te doen zodat die zich kan focussen op zijn zaken. De moeite waard om te overwegen.

Een professionele partner vinden voor zakenreizen? Ontvang offertes voor uw zakenreizen.