De online vraag naar werknemers daalt in december

Na een lichte stijging in november keert de Monster index in december terug naar zijn niveau van oktober 2009. De online vraag naar werknemers blijft hiermee het laatste kwartaal van 2009 op gelijk niveau.

Ondanks deze resultaten noteert de index een positieve trend in de sectoren bouw en ontginning, waaruit blijkt dat in de bouwsector stilaan weer jobs worden gecreëerd. Hoewel er nog steeds meer wordt ontslaan dan aangeworven, zien we dat de werkloosheid in België een pak minder stijgt dan in de rest van Europa.

* De Monster Employment Index daalde in december een punt (een percent). Hiermee wordt de kalmte op de arbeidsmarkt inzake de vraag naar werknemers verlengd tot drie maanden. Jaar-op-jaar zakte het aantal online jobaanbiedingen met vier percent.

* Het aantal jobaanbiedingen in de sector boekhouden, auditing en belastingen kende in december een daling, dit in tegenstelling tot de sectoren bouw en opvoeding en opleiding waar een stijging werd opgemeten.

* IT en boekhouden, auditing en belastingen vertonen jaar-op-jaar de grootste daling.

* In vergelijking met december vorig jaar werd in Vlaanderen de grootste vraag naar werknemers opgemeten, terwijl Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest slechts een kleine stijging kent.

(Bron: Monster)