Kafka werkt: bijna 150 wetten en regels afgeschaft of vereenvoudigd

“Eigenlijk zou ons land het Hong Kong van Europa moeten worden: een klantvriendelijke overheid, lage belastingen, migranten die welkom zijn als ze veel willen werken en ondernemers die niet pleiten voor protectionisme maar voortdurend nieuwe producten onderzoeken en lanceren” dixit Vincent Van Quickenborne.

Mr. Q­ is een begrip geworden in ons land. Sinds zijn aantreden in 2003, heeft hij de strijd aangebonden met de bureaucratie en de administratieve rompslomp.­ Het imago dat hij hiervoor gebruikt is­ Franz Kafka, de Tsjechische schrijver die de strijd van het individu tegen bureaucratische systemen tot zijn hoofdthema maakte. Op de site www.kafka.be kunnen ontevreden­ burgers en ondernemers­ hun hart luchten over overbodige wetten en regels. Vervolgens kijkt Q samen met zijn Kafkabrigade of de klachten gegrond zijn en zo ja, wat er gedaan moet worden.

Qortrijk.jpg

Daar laat hij geen gras over groeien: in drie jaar tijd zijn­ 150 wetten en regels afgeschaft of vereenvoudigd. Ook werden procedures versneld. Voor Q duurde het een maand om een eenmanszaak op richten, nu kan het binnen een uur.

Wij kunnen er trouwens van getuigen: in het jaar 2000 nam het zeker­ vijf weken (en heel wat­ papieren…) om Bobex.com nv op te richten. In 2006­ was de oprichting van­ Govex bvba­ in 3 dagen in orde, bijna papierloos!

Q­ is de lijsttrekker van de VLD Kortrijk bij de gemeenteraads-verkiezingen. Wordt Vincent van Qortrijk er de nieuwe burgemeester? Afspraak in oktober.

­

Bron: Kafka, Management Team

[tagas]Q, kafka, bureacratie, eenvoud maakt macht, Vincent Van Quickenborne, Vincent van Qortrijk, gemeenteraadsverkiezingen[/tags]