Vehiko: nieuwe marktplaats voor prijsvergelijk bij autodealers

U­ gaat een nieuwe VW Golf 1,9L TDI kopen? Meestal gaat dit zo: u kijkt eerst wat rond op verschillende automobiel websites, om het juiste model­ en de diverse opties te bekijken. Vervolgens belt u één voor één de verschillende­ autohandelaars op, om te weten wie er u nu de beste condities kan aanbieden. Na drie telefoons bent u het beu, en kiest u één van de drie garages, niet?

Het alternatief is Vehiko. Deze nieuwe marktplaats helpt u om snel de goedkoopste dealer te vinden. U plaats uw aanvraag online, en dealers kunnen erop bieden. Het is dus een soort Bobex voor de aankoop van nieuwe auto’s.

Deze morgen had ik een interessant gesprek met oprichter David Dehaeck: “Onze site­ helpt klanten­ om de meest competitieve prijzen te verkrijgen voor hetgeen ze precies zoeken, zonder bij verschillende autodealers binnen te moeten stappen. Het systeem­ is transparant en helpt­ de klant te laten genieten van de voordelen van een groepsvrijstelling voor de Europese automobielsector. Bovendien wordt de consument op die manier geholpen door moeilijke, vaak eenzijdige, onderhandelingen met autodealers uit de weg te gaan. Anderzijds worden autodealers in contact gebracht met geïnteresseerde kopers.”

Klanten die een nieuwe wagen wensen te kopen via de website dienen een aankoopaanvraag in te vullen waarin het type voertuig en de gewenste accessoires nader worden bepaald. Vervolgens wordt het aanvraagformulier op de website geplaatst, waardoor de deelnemende autodealers op de aanvraag kunnen bieden. Gewoonlijk krijgen klanten binnen de 24 uur sterke en competitieve online aanbiedingen van de dealers. Offertes die bevestigd worden door een dealer zijn bindend voor de dealer, niet voor de Vehiko klant.

De­ klant betaalt 75 euro voor het plaatsen van zijn offerteaanvraag. Vehiko garandeert niettemin­ een besparing van minstens 500 euro t.o.v. de catalogusprijs. Indien niet voldaan kan worden aan deze voorwaarde,­ worden de plaatsingskosten­ integraal teruggestort. Aan de handelaars wordt niets aangerekend.

vehiko.gif