Wakoopa: sociaal netwerk rond software gebruik

Deze morgen ontving ik een e-mail van de firma Statscounter met de vraag om voor hen te stemmen op de Young Entrepreneurs Awards van Business Week.­ Dit jaar werden er geen Belgische start-ups genomineerd, maar wel­ het Nederlandse Wakoopa.­ Ik ging er een kijkje nemen.­

youngentrepreneurs.gif

Wakoopa is een sociaal netwerk­ systeem,­ waarbij het bindmiddel tussen de­ verschillende gebruikers, hun software is.­ Hoe werkt het? Je installeert­ het programma, dat vervolgens gaat kijken welke software je gebruikt op je computer.­ Zo krijg je­ een overzicht van de­ tools die je zelf gebruikt,­ maar kan je ook in contact komen met andere­ leden die gelijkaardige software gebruiken.­ Je vindt er­ natuurlijk ook tips en­ advies van anderen over hun software.

Eerlijk gezegd stel ik me vragen over privacy­ alsook het nut van het programma voor persoonlijk gebruik. Wellicht handig voor computer nurds, maar voor de gewone computergebruiker…? Toch zou­ dergelijk tool­ interessant kunnen zijn voor een IT-er of netwerkbeheerder om een overzicht te krijgen van alle programma’s en versies die in­ het bedrijf gebruikt worden, en om eventuele problemen rond de software op te volgen.