What’s hot in Silicon Valley? Yahoo, Groundswell, Yelp

Het Bobex team is net terug van een bijzonder interessante week in Californië (San Franciso & Silicon Valley). We kregen er de kans om een aantal topmensen te ontmoeten bij Google, eBay, Intel Capital en Microsoft. Maar we hebben ook deelgenomen aan een aantal hippe networking events, met internet entrepreneurs uit ‘the valley’, VCs en journalisten. Tenslotte hebben we onze ‘pitch’ kunnen doen voor een groep van 200 genodigden in de campus van Microsoft in Mountain View. Tenslotte gingen we op bezoek naar de universiteit van Standford en bezochten nog een aantal Belgen die in de regio wonen.

So, what’s hot in the valley? Momenteel blijft het verhaal rond de overname van Yahoo! nog steeds overal bovenaan het lijstje. Wordt Yahoo in stukjes verdeeld en neemt Microsoft slechts een deel van over? Gaat Google zich nu eindelijk mengen in het gevecht? Of gaat Yahoo! een stille dood tegemoet? Niemand weet het nog, maar één ding is zeker, Yahoo! wordt nooit meer zoals vroeger.

Een tweede topic is groundswell, dat staat voor “A social trend in which people use technologies to get the things they need from each other, rather than from traditional institutions like corporations“. Zeg maar ‘social networking’ of hoe je een gesprek kunt aanknopen met je gemeenschap.

Een derde topic gaat over ‘reviews’, dat trouwens nauw aanleunt met het vorig onderwerp, met als bekendste voorbeeld Yelp. Op deze site kan de community evaluaties (reviews) geven over allerlei handelszaken, hotels of diensten. Hieronder een voorbeeld van het hotel waar wij verbleven.

yelp.gif