Lichte stijging online jobaanbiedingen ondanks economische crisis

De Monster Employment Index Europa is gebaseerd op een maandelijkse analyse van miljoenen online werkaanbiedingen gekozen uit een brede, representatieve selectie aan jobpagina’s, bedrijfswebsites en jobwebsites over heel Europa, inclusief Monster.be.

  • De Monster Employment Index België stijgt acht punten of acht percent in maart door een stijging van het aantal online vacatures en dit voor een tweede opeenvolgende maand.
  • Jaar op jaar daalde de Index 24 punten of 18 percent.
  • De sectoren gezondheids- en welzijnszorg; verkoop en de publieke sector ondervonden de grootste maandelijkse stijging. De meeste industrieën kenden deze maand een bescheiden groei of bleven onveranderd. Jaar op jaar is een aanzienlijke groei merkbaar in de gezondheids- en welzijnszorg, de publieke sector en in de sectoren bouw en ontginning, terwijl de meeste andere sectoren op jaarbasis een negatieve groei kenden tengevolge van de crisis.
  • Het aantal online jobaanbiedingen kende een opmerkelijke stijging in Vlaanderen. Ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd een stijging opgemeten. Jaar na jaar echter kende deze regio wel de grootste daling in België.
  • De Belgische resultaten staan in scherp contrast met de Europese Monster Employment Index die in maart een daling kende van drie punten of drie percent. Bij de meerderheid van de Europese markten werd een daling inzake online jobaanbiedingen opgemeten, met uitzondering van België, Italië en Frankrijk waar opnieuw wordt aangeworven.

Bron: Monster