Belgische bedrijven meer en meer op het Internet. Online aankopen blijven ook groeien.

Belgische bedrijven goed geconnecteerd
Volgens de recentste statistieken van het NIS zouden 429.744 Belgische bedrijven een internettoegang hebben. Dit is een stijging van 8% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. 95% van de Belgische bedrijven met vijf of meer werknemers heeft nu een internet connectie (in de Europese Unie bedraagt dit 91%). Een grote meerderheid (78%) beschikt over een breedbandverbinding, een score die een stuk hoger ligt dan het Europese gemiddelde van 63%. Opmerkelijk is dat breedband meer verspreid is in Brussel (85%) en Wallonië (81%), dan in Vlaanderen (76%).

Nog niet iedereen heeft een website
Alhoewel 95% van de bedrijven nu over computers beschikt, heeft nog niet elk bedrijf zijn eigen webstek. 65% van de bedrijven met meer dan 10 werknemers heeft een eigen website, tegenover 61% van de bedrijven in de rest van de Europese Unie. In Nederland bedraagt dit reeds 74%.

Online aankopen blijven groeien
38% van de grote Belgische bedrijven bestellen reeds online, in Europa is dit 31%. Opmerkelijk is dat dit percentage beduidend hoger ligt in Vlaanderen (47%) dan in Brussel (28%) en Wallonië (23%). Bij de Belgische KMO’s bedraagt dit cijfer slechts 14%.

(Bron: NIS / Belga)
[tags] internet belgie, NIS, aankopen, connecties, kmo, belgische bedrijven, internettoegang, bedrijfsaankopen­ [/tags]