Vlaamse politici mogen geen verkiezingscampagnes voeren via video’s op het internet…

Hoewel Michel Daerden wereldberoemd werd dank zij zijn clips­ op de videosite Youtube, mogen de Vlaamse politici geen campagne­ voeren via online video’s. Voordien mochten de Vlaamse partijen reeds geen radio- en TVprogramma’s maken, en nu komt het internet hier nog bovenop. Dus geen podcasts of videocasts meer. In Wallonië, en trouwens de rest van de (democratische) wereld, kan dit blijkbaar wel. Wat is de logica?

Dit­ is geen late april grap… Dit is een­ beslissing van­ een “speciale kamercommissie”. Een Vlaams politicus wordt dus verplicht om nog steeds campagne te voeren via de klassieke affiche op het stadsplein of in de tuin van de buur. Hoe modern! Op welke planeet leven de mensen van die commissie? En, indien een campagne op Youtube niet kan, kan er dan één op Second Life dan wel…? Ik zou graag die debatten meemaken.

Ondertussen is men over de taalgrens al gretig aan het experimenteren met de nieuwe media. De Franstalige partij MR heeft bv. reeds haar eigen webzender, MR-TV. Iets wat we in Vlaanderen enkel kunnen over dromen…

mr_tv.gif

­

­

­

­

­

­

­

­

­

­

(Bron:De tijd, MR-TV)