Dailymotion lanceert Nederlandstalige versie van haar videowebsite

Het Franse Dailymotion, wereldwijd de tweede grootste video sharing website, lanceert vandaag de Nederlandstalige versie van haar videosite (www.dailymotion.com/nl). De bedoeling is het Vlaamse en Nederlandse internet publiek te lokken. Hiermee gaat de site de concurrentie aan met de lokale Vlaamse ‘YouTubesGarageTV en MyVideo.

Dailymotion telt hiermee 15 internationale onafhankelijke homepages. “De meeste Vlamingen begrijpen Engels; Dailymotion geeft echter de voorkeur aan het plaatsen van Vlaamse video inhoud in een passende en gebruikersvriendelijke Nederlandstalige context, dat wil zeggen op een Nederlandstalige website” zegt Antoinet Van Dalen, Business Development & Community Manager voor Nederland en België.

De video inhoud strategie van Dailymotion richt zich zowel op professionele video inhoud (Official Users) als op die van creatieve gebruikers (Motionmakers). Motionmakers zijn bijvoorbeeld filmproducenten, verslaggevers, bands, artiesten. Dailymotion steunt Motionmakers door hun werk te tonen op de homepages. Motionmakers mogen binnen de website gebruik maken van gratis extra tools zoals ongelimiteerde duur en opslagruimte, High Definition kwaliteit, en zij hebben toegang tot andere belangrijke namen uit de video industrie.

(Bron: Persbericht)